Couscous- en druivensalade
Porties: 6
Ingrediënten
Couscous
- 1 a 11/2 kopje volkoren Israëlische couscous
- 1 scheutje olijfolie
- 1 snufje zeezout
- 1 a 11/2 kopje Kokend water
Salade
- 1 en 1/4 kopje groene pitloze druiven, sommige heel en sommige gehalveerd
- 1 en 1/4 kopje rode pitloze druiven, sommige heel en sommige gehalveerd
- 1 1/2 theelepel bruine suiker
- 1 1/2 theelepel Honing verdund met 1/4 theelepel kokend water
- 1/2 theelepel azijn
- 1 snufje zwarte peper
- 1/2 eetlepel Oregano van Organica by Nature
- 1 theelepel Rozemarijn van Organica by Nature
- 1 teentje geperste knoflook
Instructies
- verwarm de oven voor op 230
- Meng de couscous in een middelgrote glazen of metalen kom met zout en olijfolie. Giet kokend water over de couscous. Roer en dek de kom goed af met plasticfolie. Laat 15 minuten staan. Verwijder de plasticfolie, scheid de korrels met een vork en laat afkoelen.
- Meng ondertussen in een grote ovenbestendige pan het mengsel van druiven, bruine suiker en honing. Bestrooi met azijn en zwarte peper. Bak gedurende 10 minuten. Laten afkoelen.
- Meng de couscous met de druiven en het vocht uit de pan. Voeg de kruiden en knoflook toe en meng heel voorzichtig. Proef en voeg indien nodig zout en olijfolie toe.