Israëlische Baba Ganoush
Ingrediënten
- 2 tot 3 grote Aubergines
- 1 citroen
- 2 teentjes Knoflook
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Instructies
- Pers de knoflook, plaats deze op een bord en strooi het zout erover. Maak met de punt van een mes (plat, opzij) een pasta van de knoflook en het zout, het moet een gladde pasta zijn.
- Zet de aubergines op een open vuur (fornuis of BBQ), laat ze branden en draai ze totdat ze aan alle kanten zacht aanvoelen.
- Doe het in een kom en dek het ongeveer 20 minuten af met plastic.
- Schil de aubergines, spoel ze af met water en snij de kop eraf.
- Snijd de aubergines en doe ze in een kom, voeg de citroen, olie, peterselie, peper en knoflookpasta toe. Goed mengen.
- Kan 2 weken in de koelkast blijven.