Nog een heerlijke Israëlische Humus
Ingrediënten
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 4 eetlepels Tahini (ruime eetlepels)
- 1/2 sap citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje zeezout
- 1 theelepel Zaahtar naar behoefte
Instructies
- Giet de kikkererwten af in een kom (bewaar het sap).
- Pers de knoflook, plaats deze op een bord en strooi het zout erover. Maak met de punt van een mes (plat, opzij) een pasta van de knoflook en het zout, zodat de knoflook goed in de humus wordt opgenomen.
- Doe de kikkererwten in een blender, voeg het citroensap, ½ kopje sap van de kikkererwten, zeezout- en knoflookpasta en tahinipasta toe.
- Meng goed tot de humus glad maar niet te vloeibaar is.
- Als de humus te dik is, voeg dan nog wat sap toe.
- Serveer met wat citroendressing, een scheutje olijfolie, gehakte peterselie en Zaahtar