Recept Hummus

okt 11, 2022 | Recepten

Hummus

Een lekkere basis hummus zonder fratsen. Heerlijk bijgerecht bij een warme maaltijd. Lekker bij kippenvlees. Of gewoon zo met een scheut olijfolie en een stuk brood.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Israel

Ingrediënten

  • 100 gr Kikkererwten (droog)
  • 60 gr Tahini (Baracke Tahini)
  • 1 el Citroensap
  • 2 tl Zout (afgestreken theelepels)
  • 2 el Kookvocht
  • 2 el Olijfolie (Shiloh)
  • 1 tl Baking soda

Instructies

12 uur voordat je het recept gaat maken

  • Wel de kikkererwten 12 uur in ruim water (2.5 cm water boven de erwten)

Recept:

  • Kook de kikkererwten met een tl baking soda. Ongeveer een half uur tot ze zacht zijn
  • Giet het overtallige water af, maar bewaar een hoeveelheid.
  • Doe de kikkererwten, de Tahini samen met de citroensap in een beker of kom
  • Voeg zeezout toe naar smaak. Let op: je gebruikt snel teveel!
  • Voeg de olijfolie toe
  • Mix nu met de staafmixer net zolang tot er een vrij gladde pasta over is.
  • Indien de pasta te dik is voeg dan 1 a 2 el kookvocht toe. Of meer naar smaak.
  • Zet de humus in de koelkast in een overdekte bak en laat het afkoelen.

Notities

Tips:
  • Smaakt erg lekker met een scheut goede olijfolie (proef eerst je olijfolie, Olijfolie hoort fruitig, bitter en peperig te smaken) met brood, toast of matze.
  • Is ook erg lekker bij kip, maak een rand van humus met een beetje paprikapoeder of de Zaa'tar van Organica by Nature
0
    0
    Winkelmand
    De winkelmand is leegTerug