Hummus
Een lekkere basis hummus zonder fratsen. Heerlijk bijgerecht bij een warme maaltijd. Lekker bij kippenvlees. Of gewoon zo met een scheut olijfolie en een stuk brood.
Ingrediënten
- 100 gr Kikkererwten (droog)
- 60 gr Tahini (Baracke Tahini)
- 1 el Citroensap
- 2 tl Zout (afgestreken theelepels)
- 2 el Kookvocht
- 2 el Olijfolie (Shiloh)
- 1 tl Baking soda
Instructies
12 uur voordat je het recept gaat maken
- Wel de kikkererwten 12 uur in ruim water (2.5 cm water boven de erwten)
Recept:
- Kook de kikkererwten met een tl baking soda. Ongeveer een half uur tot ze zacht zijn
- Giet het overtallige water af, maar bewaar een hoeveelheid.
- Doe de kikkererwten, de Tahini samen met de citroensap in een beker of kom
- Voeg zeezout toe naar smaak. Let op: je gebruikt snel teveel!
- Voeg de olijfolie toe
- Mix nu met de staafmixer net zolang tot er een vrij gladde pasta over is.
- Indien de pasta te dik is voeg dan 1 a 2 el kookvocht toe. Of meer naar smaak.
- Zet de humus in de koelkast in een overdekte bak en laat het afkoelen.
Notities
Tips:
- Smaakt erg lekker met een scheut goede olijfolie (proef eerst je olijfolie, Olijfolie hoort fruitig, bitter en peperig te smaken) met brood, toast of matze.
- Is ook erg lekker bij kip, maak een rand van humus met een beetje paprikapoeder of de Zaa'tar van Organica by Nature