Recept Israëlische Falafel

feb 10, 2024 | Recepten

Israëlische falafel

Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Israel

Ingrediënten

  • 2 kopjes gedroogde kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/4 kopje bloem
  • olijfolie

Instructies

  • Falafel Israël
    Wie in Israël geweest is weet het: falafel mag niet ontbreken, heerlijk bij een straattentje of in een restaurant. Maar nu ook bij u thuis om Israëlische sferen te proeven.
    Het is een lekkere, gezonde en veelzijdige snack die je op verschillende manieren kunt bereiden.
    Mocht u geen tijd hebben kunt u ook onze falafel mix kopen, hierbij hoeft alleen water toegevoegd te worden voor ook een heerlijk resultaat!
  • Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.
  • Giet het water af en spoel de kikkererwten af.
  • Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal ze fijn.
  • Voeg de knoflook, ui, koriander, peterselie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en mix alles goed.
  • Voeg de bloem toe en mix nogmaals.
  • Maak kleine balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes aan.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de falafel aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de falafel met salade, hummus
  • בתיאבון beteavon!
0
    0
    Winkelmand
    De winkelmand is leegTerug