Israelische met banaangevulde dadels
Porties: 4
Ingrediënten
- 14 Medjouls
- 1 middelgrote banaan
- 1/4 kopje natuurlijke amandelboter, zoals Gefen of pindakaas
- 60 gram 70% tot 80% chocolade
- 1/2 theelepel kokosolie
- zeezout om te bestrooien
- 8 tot 10 rauwe pecannoten
Instructies
- Begin met het pellen en in plakjes snijden van je banaan.
- Hak de pecannoten fijn.
- Snijd in elke dadel een klein spleetje in de lengte. Verwijder de pit
- Vul elke dadel met amandelboter en een schijfje banaan. Leg het op een wegwerpbord of perkamentpapier (ik heb deze stap overgeslagen omdat het gemakkelijk is om de overtollige geharde chocolade van mijn bord te verwijderen).
- Herhaal dit voor de resterende dadels
- Smelt de chocolade met kokosolie en sprenkel dit over de met bananen gevulde dadels.
- Strooi er zeezout en de gehakte pecannoten over.
- Zet het een uur of twee in de vriezer voordat je het serveert.