Kikkererwtenlatkes met Rozemarijn
recept voor 16 tot 24 stuks Latkes
Ingrediënten
- 400 gram Kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 2 teentjes Knoflook
- 1 eetlepel Rozemarijn
- 3 grote eieren
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 6 eetlepels water
- 5 eetlepels Bloem
- 1 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- yoghurt en munt op te serveren
Instructies
- Verwerk de kikkererwten, de knoflook en de rozemarijn in een keukenmachine tot een grove pasta
- Doe er de eieren, het water en de extra vierge olijfolie bij en verwerk het tot een smeuige massa. Voeg de bloem, de komijn, het zeezout, de peper en het bakpoeder toe en meng alles door elkaar. Giet het beslag in een kom en zet het 30 minuten op een koele plek weg.
- Verhit de eetlepels olijfolie in een grote, zware braadpan op een middelhoog vuur tot de olie heet is, maar niet rookt.
- Schep enkele eetlepels van het beslag op in de hete olie en bak de latkes 1 minuut aan elke kant tot ze bruin zijn.
- Leg de latkes met een spatel op keukenpapier om uit te lekken en schep opnieuw enkele eetlepels beslag in de pan. Voeg indien nodig meer olie toe en laat ddie heet worden voor u het beslag toevoegt. Leg de latkes op borden en serveer ze met yoghurt en verse muntRecept ontleent uit Da's pas koken, Joods