Shakshuka voor 4
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 grote Ui fijn gehakt
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 1 grote rode paprika gesneden
- 800 gram tomaten uit blik fijngehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels zoete chili saus
- 1/2 eetlepel komijn
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 8 eieren (2 per persoon)
Instructies
- Bak de ui en knoflook goudbruin, voeg de droge kruiden toe en meng goed. Voeg na een minuutje het mengsel van ketjap en chilisaus weer toe.
- Voeg de paprika en tomaten toe, meng goed en laat het geheel met deksel op de pan op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen.
- Breek voor het serveren de eieren open bovenop de shakshuka, plaats een deksel en verwarm tot de eieren naar wens gaar zijn (zacht/hard).
- Serveer warm met vers brood (Pita)