Shaksuka voor 4

feb 9, 2024 | Recepten

Shakshuka voor 4

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Israel
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote Ui fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 grote rode paprika gesneden
  • 800 gram tomaten uit blik fijngehakt
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zoete chili saus
  • 1/2 eetlepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 8 eieren (2 per persoon)

Instructies

  • Bak de ui en knoflook goudbruin, voeg de droge kruiden toe en meng goed. Voeg na een minuutje het mengsel van ketjap en chilisaus weer toe.
  • Voeg de paprika en tomaten toe, meng goed en laat het geheel met deksel op de pan op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen.
  • Breek voor het serveren de eieren open bovenop de shakshuka, plaats een deksel en verwarm tot de eieren naar wens gaar zijn (zacht/hard).
  • Serveer warm met vers brood (Pita)
0
    0
    Winkelmand
    De winkelmand is leegTerug